Сеј со здравје севдо моја

Сеј со здравје, севдо моја
пушчи ме да си одам.
Сета работа си ја оставив,
со тебе да се коноштисам.

Подари ми твојта слатка уста
за да си позборвиме.
Подари ми твојте црни очи
за да се погледаме.

Не вени ми, мое лице бело
денеска си го љубело.
Не плачете, мои очи црни,
до сега бевте со него.
Забелешка: Зборот „коноштисам“ значи „состанам“.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Сеј со здравје севдо моја

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури