Омарно жешко сонце

Омарно жешко сонцето греит
и никој на земјата не смеит
очи да отворит, ура, ура.
И никој на земјата не смеит
очи да отворит, напред, напред.

Ја народ црнеит, таму на брегот
и ноќта ангел јасно викаше:
„О Боже, до кога и до кога“?
И ноќта ангел јасно викаше:
„О Боже, до кога и до Бога“?

Еј таму Смилево, борба настана
со петстотин'годишниот тиран
крв ќе се излеит, ура, ура.
Со петстотин'годишниот тиран
крв ќе се излеит, напред, напред.

И денес мале, младиот јунак,
се фрли на крвожедниот тиран,
за да се одмаздит, ура, ура.
Се фрли на крвожедниот тиран,
за да се одмаздит, напред, напред.

Но и за жалост, угасна младост
свиреп го куршум в' срце погоди,
со знаме во рака, ура, ура.
Свиреп го куршум в' срце погоди,
со знаме во рака, напред, напред.

Збогум, проштавај, млади јунаку,
з'ш скоро слобода ќе изгреит
над Македонија, ура, ура.
Наскоро слобода ќе изгреит
над Македонија, напред, напред.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Омарно жешко сонце

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури