И ќе дојде време

И ќе дојде време и ден, о да,
ти ќе плачиш, ќе вениш за мен'.
Но, тогаш ќе бидит веќе касно,
јас ќе бидам во гробот студен.

Ти думај се дур' је уште рано,
штом те љубам, љуби ме и ти.
Не оставај млада да загинам,
во очајање ти разви мечти.

Не прави ми толку многу маки,
многу маки, воздишки, солзи.
Прегрни ме и кажи ќе ме љубиш
и тури крај на мојте маки.

Ќе побараш друга како мене,
не ќе најдиш, запомни си ти.
После смртта за тебе ќе настанат
најгорчливи и најтешки дни.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - И ќе дојде време

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури