Ано поминуваш

Ано поминуваш, Ано заминуваш,
што писма држиш, со мене не збориш?
Ано ле, душо ле,
душа не остана Ано во мене,
севдо ле, изгорев Ано за тебе.

Ано жити Бога, дај ми една вода,
со твојата рака, од твојата стомна
да се напијам, срце изгорело
Ано ле, душо ле,
душа не остана Ано во мене,
севдо ле, изгорев Ано за тебе.

Ано жити брата, отвори ми врата
да ти го видам белото ти лице.
Твое бело лице и црните очи.
Ано ле, душо ле,
душа не остана Ано во мене,
севдо ле, изгорев Ано за тебе.

Ај ти бре Димо, кир Димо Шанов,
нели је знаиш мојата свекрва?
Мојата свекрва Љуба Тасканџивка
не ме остава на порта да слезам,
на порта да слезам, со тебе да зборвам.
Димо ле, душо ле,
душа не остана Димо во мене,
севдо ле, изгорев Димо за тебе.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Ано поминуваш

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури