Девет години (верно да љубиш)

Љубев јас едно лудо младо,
оно ми беше несвршено.
Девет години на срце лежи,
рана в срце ми остави.

Многу је тешко верно да љубиш,
верно да љубиш девет години.
Многу је тешко верно да љубиш,
тага в срцето ми остави.

Нашата љубов не је верна,
ниту пак беше права истина.
Јас да те љубам, друг да те има,
каде и што сум не се знајев јас.

Многу је тешко верно да љубиш,
верно да љубиш девет години.
Многу је тешко верно да љубиш,
тага в срцето ми оставаш.

Ако јас умрам, ти се молам,
ти да ми дојдиш на гробот мој.
Солзи да рониш и да ме жалиш,
стара љубов што си имавме.

Многу је тешко верно да љубиш,
верно да љубиш девет години.
Многу је тешко верно да љубиш,
тага в' срцето ми остана.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Никола Бадев - Девет години (верно да љубиш)
  2. Група Сарај - Девет години (верно да љубиш)
  3. Трио Гранде - Девет години (верно да љубиш)
  4. Мице Димитров - Девет години (верно да љубиш)

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Никола Бадев
  2. Група Сарај
  3. Трио Гранде
  4. Мице Димитров