Доста време ерген одев

Доста време ерген одев,
доста лични моми водев.

Дојде време да се женам,
овој живот да го сменам.

Ај, нек' се пее, нек' се пие,
тешко оро нек' се вие.
Нек' се пеје нек' се пие,
машко оро нек' се вие.

Стара мајко сватој кани,
викни зурли и тапани.

Нека бидат сè одбрани,
стара мајко оро фани.

Ај, нек' се пее, нек' се пие,
тешко оро нек' се вие.
Нек' се пеје нек' се пие,
машко оро нек' се вие.

Спремај мајко бочви вино,
и ракија бардаклија.

Сè ти мајко за три сина,
ти ми мајко тешко мина.

Ај, нек' се пее, нек' се пие,
тешко оро нек' се вие.
Нек' се пеје нек' се пие,
машко оро нек' се вие.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Македонски мерак - Доста време ерген одев
  2. Добри Ставревски - Доста време ерген одев

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Македонски мерак
  2. Добри Ставревски