Мариче ле, лично, девојче

- Мариче ле, лично, девојче,
умирам загин'вам за тебе,
оф, аман, аман, аман,
животот го давам за тебе,
оф, аман, аман, аман.

Ојди прашај ја ле, мајка ти,
дали ќе те даде за мене,
оф, аман, аман, аман,
за мене бре сирак, сиромав,
оф, аман, аман, аман.

- А бре лудо, а бре будало,
јас си немам никој од рода,
оф, аман, аман, аман,
сираче сум без мајка и татко,
оф, аман, аман, аман.

Ако сакаш ти да ме земиш,
јас кај тебе сама ќе дојдам,
оф, аман, аман, аман,
и со тебе век ќе векувам,
оф, аман, аман, аман.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Васка Илиева, Никола Бадев - Мариче ле, лично, девојче
 2. Васка Илиева, Александар Сариевски - Мариче ле, лично, девојче
 3. Драгица Николова, Александар Сариевски - Мариче ле, лично, девојче
 4. Петар Нечовски - Мариче ле, лично, девојче
 5. Димитар Андоновски - Мариче ле, лично, девојче
 6. Васка Илиева, Никола Бадев - Мариче ле, лично, девојче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Васка Илиева
 2. Никола Бадев
 3. Александар Сариевски
 4. Драгица Николова
 5. Петар Нечовски
 6. Димитар Андоновски