Кирајџиче, јабанџиче

Кирајџиче, јабанџиче,
каде одиш, џанам, каде шеташ?

Дал' го виде, џанам, мојто либе,
мојто либе, џанам, тој Ѓорѓија?

Јас го видов, џанам, во меана,
сладок ручок, џанам, си ручаше.

Сладок ручек си ручаше,
рујно вино, џанам, си пиеше.