Зошто ми се срдиш либе

(Китка)

- Зашто ми се срдиш либе
срдиш не доаѓаш?
Дали коња немаш либе
или друм не знаеш?

- Врана коња имам либе
до три друма знае,
само ти се срдам либе
за сношната вечер.

# # #

- Јас ти реков: добро вечер
ти ми рече: дојди вечер.
Јас ти реков: добро вечер
ти ми рече: дојди вечер.

Дојди вечер на вечера
дури не сме вечерале,
дури не сме вечерале,
вити порти затвориле.

# # #

Рајна на порти стоеше,
Рајна на порти стоеше,
меракот си го чекаше,
меракот си го чекаше.

Оф, ој Рајне Бурева
прибери ме мили Боже при неа
Оф, ој Рајна Бурева
јас не можам мили Боже без неа.

Оздола иде Ѓошето,
оздола иде Ѓошето,
Ѓошето на Поп-јаневци.
И на Рајна вели, говори,
и на Рајна вели, говори:

Оф, ој Рајне Бурева
Изгоре ме мили Боже со неа.
Оф, ој Рајна Бурева
јас не можам мили Боже
ич без неа.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Васка Илиева, Александар Сариевски - Зошто ми се срдиш либе
 2. Драган Вучиќ - Зошто ми се срдиш либе
 3. Кевсер Селимова, Ѓорѓи Желчевски - Зошто ми се срдиш либе
 4. Марина Пухариќ - Зошто ми се срдиш либе
 5. Ѓорѓи Андреевски, Јорданка Куцулова - Зошто ми се срдиш либе
 6. Даниела Калаџиска, Пијано бар - Зошто ми се срдиш либе

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Васка Илиева
 2. Александар Сариевски
 3. Драган Вучиќ
 4. Кевсер Селимова
 5. Ѓорѓи Желчевски
 6. Марина Пухариќ
 7. Ѓорѓи Андреевски
 8. Јорданка Куцулова
 9. Даниела Калаџиска
 10. Пијано бар