Животе мој

Среќна љубов имавме
живот, песни сакавме
но за наша несреќа
останав јас без неа.

Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

Сега скитам осамен
пеам песна од срце
чувам тајни спомени
на далечни времиња.

Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

Мојот живот без него
како славеј без песна
мојот живот без неа
тажна врба без корен.

Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Јонче Христовски - Животе мој
  2. Јонче Христовски - Животе мој

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Јонче Христовски