За кого ти цути Дано лицето

За кого ти цути Дано лицето,
по кого ти шарат Дано очите,
за кого ја чуваш Дано снагата,
таа рамна снага Дано мермерна?

Галено, галено Дано кој ќе ја
твојата руса коса милува,
срмено елече Дано раскопча
твојто медно усте Дано целува?

Наскоро ми в' срце јадој ќе влезат
лице бело и румено овена
таа рамна снага бргу опадна
а и медно усте Дано овена.

Бог да бие сите мајки, татковци
што лакомат за богатство и пари
мили деца мажат, женат кај годе
поробуваат својте чеда до гроба.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Добри Ставревски - За кого ти цути Дано лицето
 2. Македонски мерак - За кого ти цути Дано лицето
 3. Гоце Арнаудов - За кого ти цути Дано лицето
 4. Лихнидос - За кого ти цути Дано лицето
 5. Зоран Ванев - За кого ти цути Дано лицето
 6. Бранислав Стојановски - За кого ти цути Дано лицето
 7. Влатко Лозаноски - За кого ти цути Дано лицето
 8. Благоја Грујовски - За кого ти цути Дано лицето
 9. Никола Бадев - За кого ти цути Дано лицето

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Добри Ставревски
 2. Македонски мерак
 3. Гоце Арнаудов
 4. Лихнидос
 5. Зоран Ванев
 6. Бранислав Стојановски
 7. Влатко Лозаноски
 8. Благоја Грујовски
 9. Никола Бадев