Возот браќа тргнува

Возот браќа тргнува
право за Германија,
стари мајки остануваат
дробни деца да гледаат.

Одиме, пееме, солзи рониме,
тој прв што замина сал го колниме.

Со либето одиме
пари да спечалиме.
Пари да спечалиме,
куќа да направиме.

Одиме, пееме, солзи рониме,
тој прв што замина сал го колниме.

Наши верни другари
таму ќе не пречекаат,
ергените ќе пеат
женетите ќе жалат.

Одиме, пееме, солзи рониме,
тој прв што замина сал го колниме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Билјана Димова, Борис Димов - Возот браќа тргнува

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Билјана Димова
  2. Борис Димов