Три години Кате болен лежав

Три години Кате болен лежам, ајде де
ти не дојде Кате да ме видиш.
Шуќур Господ Кате те донесе, ајде де
понадица Кате да ми донесиш.

Понадица Кате да ми донесиш, ајде де
среде лето Кате жолта дуња.
Среде лето Кате жолта дуна, ајде де
среде зима Кате лубеница.

Поткрени го Кате перничево, ајде де
сврти ми го Кате кон езеро.
Да го видам Кате езероно, ајде де
како бијат Кате, далги, далги.

Како бијат Кате, далги далги, ајде де
така бијат Кате моево срце.
Така бијат Кате моево срце, ајде де
моево срце Кате за твоето.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Ансамбл Билјана - Три години Кате болен лежав
 2. Тајфата на Шуле - Три години Кате болен лежав
 3. Наум Петрески - Три години Кате болен лежав
 4. Пепи Бафтировски - Три години Кате болен лежав
 5. Охридски трубадури - Три години Кате болен лежав
 6. Злате Милошевски - Три години Кате болен лежав
 7. Радио студио Скопје - Три години Кате болен лежав
 8. Selyani Macedonian Folklore Group - Три години Кате болен лежав
 9. Блага Видец, Васка Илиева, Благој Петров - Караѓуле - Три години Кате болен лежав

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Ансамбл Билјана
 2. Тајфата на Шуле
 3. Наум Петрески
 4. Пепи Бафтировски
 5. Охридски трубадури
 6. Злате Милошевски
 7. Радио студио Скопје
 8. Selyani Macedonian Folklore Group
 9. Блага Видец
 10. Васка Илиева
 11. Благој Петров - Караѓуле