Три години болен лежам

Три години болен лежав
аман, аман, аман,
за твоите црни очи.

Отвори го пенџерчето
аман, аман, аман,
да ти речам до два збора
отвори го и пак затвори го.

Очите ми, очите ти
аман, аман, аман,
тие ми се стројниците.

Милување, бакнување
аман, аман, аман
тоа се, велат, прикаски.

Ај повтори, избаци ме
аман, аман, аман,
да не легнам и да умрам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Мишко Крстевски - Три години болен лежам
 2. Ѓорѓи Желчевски, Кевсер Селимова - Три години болен лежам
 3. Виолета Томовска, Наум Петрески - Три години болен лежам
 4. Ансамбл чалгија - Три години болен лежам
 5. Виолета Томовска - Три години болен лежам
 6. Ансамбл ресенчани - Три години болен лежам
 7. Цветанка Ласкова - Три години болен лежам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Мишко Крстевски
 2. Ѓорѓи Желчевски
 3. Кевсер Селимова
 4. Виолета Томовска
 5. Наум Петрески
 6. Ансамбл чалгија
 7. Ансамбл ресенчани
 8. Цветанка Ласкова