Со маки сум се родила

(Со маки сум се родил јас)

Со маки сум се родил јас,
со жалости јас ќе си умрам.
Маките да ми ги напишете
одозгора на гробот мој.

Ќе се качам на планина,
ќе влезам в' темни пештери.
Очите да ми паралдисаат,
сонцето да не го видам.

Ќе слезам долу в' ѓул бавчи,
по тој ми алов катмер каранфил.
По тој алов катмер каранфил
по тој ран, бел босилок.
Забелешка: „Алов“ значи црвен, а „катмер“ значи слоевит, во слоеви.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Ансамбл Билјана - Со маки сум се родила
 2. Пепи Бафтировски - Со маки сум се родила
 3. Добри Ставревски - Со маки сум се родила
 4. Вања Лазарова - Со маки сум се родила
 5. Тоше Проески - Со маки сум се родила
 6. Петранка Костадинова - Со маки сум се родила
 7. Маргица Антевска - Со маки сум се родила
 8. Mitan Project - Со маки сум се родила
 9. Даниела Калаџиска, Пијано бар - Со маки сум се родила
 10. Непознат изведувач - Со маки сум се родила
 11. Тамара Тодевска, Бабура, Ал Фросе - Со маки сум се родила
 12. Зафир Хаџиманов - Со маки сум се родила
 13. Езерки, Тоше Проески - Со маки сум се родила
 14. Гарабет Тавитјан, Гарабет Тавитјан Јр., Диран Тавитјан, Каролина Гочева - Со маки сум се родила
 15. Оркестар на АРМ - Со маки сум се родила
 16. Александра Поповска, Драган Даутовски квартет - Со маки сум се родила
 17. Василиса - Со маки сум се родила
 18. Петар Гигов - Со маки сум се родила
 19. Ensemble l'Arpeggiata - Со маки сум се родила
 20. Anastasia, Вања Лазарова - Со маки сум се родила
 21. Цветанка Ласкова - Со маки сум се родила

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Ансамбл Билјана
 2. Пепи Бафтировски
 3. Добри Ставревски
 4. Вања Лазарова
 5. Тоше Проески
 6. Петранка Костадинова
 7. Маргица Антевска
 8. Mitan Project
 9. Даниела Калаџиска
 10. Пијано бар
 11. Непознат изведувач
 12. Тамара Тодевска
 13. Бабура
 14. Ал Фросе
 15. Зафир Хаџиманов
 16. Езерки
 17. Гарабет Тавитјан
 18. Гарабет Тавитјан Јр.
 19. Диран Тавитјан
 20. Каролина Гочева
 21. Оркестар на АРМ
 22. Александра Поповска
 23. Драган Даутовски квартет
 24. Василиса
 25. Петар Гигов
 26. Ensemble l'Arpeggiata
 27. Anastasia
 28. Цветанка Ласкова