Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Сношти либето помина

Сношти либето помина
крај нашата ни градина
две три думи ми продума
од тебе либе се разделвам.

Ах ти си мој, ах пак сум твој
ах ти си моето верно либе.

Тргам либе туѓина
душата ти ја оставам
мајка ти е причина
за нашата ни разделба.

Ах ти си мој, ах пак сум твој
ах ти си моето верно либе.

Тргам либе на печалба
срцево ми го изгоре
ти ќе ми бидеш в' туѓина
и моја среќна иднина.

Ах ти си мој, ах пак сум твој
ах ти си моето верно либе.
I do not have a recording of this song. Do you? Help this collection by sending it to [email protected]. Thanks!