Си приготвив јас отрови

Си приготвив јас отрови
на градите оштар нож
и на мој живот несреќен
сакав крај да ставам јас.

Ме љубеше тој горкиот
од сѐ срце и душа
душманите направија
да откаже тој од мен'.

Вчера со друга се венчава
нажалено ме гледаше
дигна очи тој кон бога
пролеа солзи за мене.

Ќе облечам црна руба
црна руба до земја
и ќе одам во манастир
калуѓерка да станам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Панде Коминовски - Пашата - Си приготвив јас отрови

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Панде Коминовски - Пашата