Севдалино, малој моме

Севдалино, малој моме, Севде
севдалино малој моме,
дома ли си сама ли си,
ах, што си ме севдисало.

Сите пари ми ги зеде, Севде
сите пари ми ги зеде,
500 кара гроша,
ем илјада жолти лири.

Дај ми малку од парите, Севде,
дај ми малку од парите,
да си купам коњ дорија
да не одам пеш во село.

Да не одам пеш во село, Севде,
да не одам пеш во село,
кучињата да не ме лајат,
а момите да не ми се смејат.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Македонски мерак - Севдалино, малој моме
  2. Борче Крстески - Севдалино, малој моме
  3. Chalgia Sound System - Севдалино, малој моме
  4. Драган Вучиќ - Севдалино, малој моме
  5. Димитар Талазов - Севдалино, малој моме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Македонски мерак
  2. Борче Крстески
  3. Chalgia Sound System
  4. Драган Вучиќ
  5. Димитар Талазов