Рајна на пенџере седеше

Рајна на пенџере седеше
и свилен ф'стан си везеше.
Оф, Рајне, Рајне на Мазневи,
умрев, загинав за тебе.

Рајна на пенџере седеше
ишарет на Киро му даваше.
Оф, Киро, Киро на Буреви,
умрев, загинав за тебе.

Киро на Рајна ѝ велеше:
- Елај ми, Рајне, при мене!
Oдново да се прегрнеме,
стара љубов да си поврнеме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева, Никола Бадев - Рајна на пенџере седеше

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева
  2. Никола Бадев