Песна за Скопје

Матен Вардар течеше
матиле го солзите
плаче Македонија
деца кој ги зема.

С' векови сум патила
ропски живот водела
на крило од Вардарот
златно Скопје створила.

Едно утро жалосно
земјата се затресе
и од скутот мајчин
чедо Скопје однесе.

Не плачи сестро Србијо,
ни вие други сестрички
живее Македонија
ново Скопје ќе роди,
мајка Македонија
лично чедо ќе роди.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Сестрите Мавровски - Песна за Скопје

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Сестрите Мавровски