Ој Вардаре македонски

Среде Скопје Вардар врви,
Вардар река распеана.

Ој, Вардаре македонски
од извора дур' до Солуна.
Ој, Вардаре македонски,
ти ја красиш Македонија.

Твојте градој како бисери
ти закитиле брегови.

Ој, Вардаре македонски
од извора дур' до Солуна.
Ој, Вардаре македонски,
ти ја красиш Македонија.

Лути рани на јунаци
твојта вода ги лекува.

Ој, Вардаре македонски
од извора дур' до Солуна.
Ој, Вардаре македонски,
ти ја красиш Македонија.

Каде Вардар поминуваш
среќа, радост донесуваш.

Ој, Вардаре македонски
од извора дур' до Солуна.
Ој, Вардаре македонски,
ти ја красиш Македонија.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Виолета Томовска - Ој Вардаре македонски
 2. Виолета Томовска - Ој Вардаре македонски
 3. Бански старчета - Ој Вардаре македонски
 4. Злата Теодосиевска - Ој Вардаре македонски
 5. Јонче Христовски - Ој Вардаре македонски
 6. Виолета Томовска, Кирил Манчевски - Ој Вардаре македонски
 7. Зоран Џорлев, Искра Трпева - Ој Вардаре македонски
 8. Елена Велевска - Ој Вардаре македонски
 9. Сузана Јовчева - Ој Вардаре македонски
 10. Mitan Project - Ој Вардаре македонски

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Виолета Томовска
 2. Бански старчета
 3. Злата Теодосиевска
 4. Јонче Христовски
 5. Кирил Манчевски
 6. Зоран Џорлев
 7. Искра Трпева
 8. Елена Велевска
 9. Сузана Јовчева
 10. Mitan Project