Недалеку од Воден града

Недалеку од Воден града,
на североисточна страна,
дружина е поседнала
на зелена рудина.

Пред дружина е ставено
рудо јагне печено,
чаша вино наполнета
на трева је клаена.

Секој пијат и се радвит,
едно срце благословлјат,
за дружина се напиват
слобода посакуват.

Сите дружно да се збијме,
Битола да се најме,
в' Цариграда да тргниме,
Македонија ослободиме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл Билјана - Недалеку од Воден града

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл Билјана