Не виткај се Софче

Не виткај се Софче, не крши се
како змија низ тревата,
ко риба низ водата.

Софче, алтан чедо на мајка
Софче, не ги гори ергените.

Кога на оро, Софче, заигруваш,
како сонце огрејуваш,
без вино ме опиваш.

Софче, алтан чедо на мајка
Софче, не ги гори ергените.

Јас сиромав Софче, сам самувам
кога тебе те сонувам,
окa вино испијувам.

Софче, алтан чедо на мајка
Софче, не ги гори ергените.

Каил стори се Софче, погледни ме,
погледни ме, заљуби ме,
ние двајца да се земиме.

Софче, алтан чедо на мајка
Софче, не ги гори ергените.
Забелешка: Зборот „каил“ е турцизам и означува согласност или склоност.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Chalgia Sound System - Не виткај се Софче
 2. Сузана Спасовска - Не виткај се Софче
 3. Ансамбл чалгија - Не виткај се Софче
 4. Сузана Спасовска - Не виткај се Софче
 5. МРТВ - Не виткај се Софче
 6. Борче Крстески - Не виткај се Софче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Chalgia Sound System
 2. Сузана Спасовска
 3. Ансамбл чалгија
 4. МРТВ
 5. Борче Крстески