Не лажете се другарки

Не лажете се другарки
љубов да водите,
љубовта е отровна
отровен беше и тој.

На улицата го сретнав,
со друга стоеше
со грбот ми се обрна
и тивко ми рече.

Јас си заљубив друго,
заљуби си и ти.
Писмата твои ги изгорев,
изгори ги и ти.

Од тука право си дома
на мама ѝ кажав.
Запалив силен оган
писмата ги изгорив.

Од дома право си тргнав
во Рилскиот манастир.
Облеков црната руба
до црната земја.

Излегов да се прошетам
и него го видов,
со грбот му се обрнав
и тивко му реков.

Познаваш ли ме познаваш
која калуѓерка сум?
Јас сум калуѓерката
што верно те љубеше.

Тогај се земја затресе
и небо загрми,
двајца се прегрнавме
и мртви паднавме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цане Николовски - Не лажете се другарки
  2. Грозда Стоева - Не лажете се другарки

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цане Николовски
  2. Грозда Стоева