На Струга дуќан да имам

Што ми е мило ем драго,
на Струга дуќан да имам.
ОФ леле, леле либе ле
срцево ми го џанам изгоре.

Во Струга дуќан да имам,
на кепенците да седам.
Оф леле, леле либе ле
срцево ми го џанам изгоре.

На кепенците да седам,
струшките моми да гледам.
Оф леле, леле либе ле
срцево ми го џанам изгоре.

Кога ми одат на вода,
со тие стомни шарени.
Оф леле, леле либе ле
срцево ми го џанам изгоре.

Со наланите тропаат,
срцево ми го копаат.
Оф леле, леле либе ле
срцево ми го џанам изгоре.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Кевсер Селимова, Ѓорѓи Желчевски - На Струга дуќан да имам
 2. Наум Петрески - На Струга дуќан да имам
 3. Ансамбл Билјана - На Струга дуќан да имам
 4. Наум Петрески - На Струга дуќан да имам
 5. Matthew Davidson - На Струга дуќан да имам
 6. Јордан Митев - На Струга дуќан да имам
 7. Balkan Sevdah - На Струга дуќан да имам
 8. Ensemble Lado - На Струга дуќан да имам
 9. Група Билјана - На Струга дуќан да имам
 10. Звонко Богдан - На Струга дуќан да имам
 11. Костадин Гугов - На Струга дуќан да имам
 12. Choir Jedesmal Anders - На Струга дуќан да имам
 13. Kitka Oakland - На Струга дуќан да имам
 14. The Pennywhistlers - На Струга дуќан да имам
 15. Yale Slavic Chorus - На Струга дуќан да имам
 16. A Cappellissimo - На Струга дуќан да имам
 17. Selyani Macedonian Folklore Group - На Струга дуќан да имам
 18. Есма Реџепова - На Струга дуќан да имам
 19. Марика Ставрева - На Струга дуќан да имам

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Кевсер Селимова
 2. Ѓорѓи Желчевски
 3. Наум Петрески
 4. Ансамбл Билјана
 5. Matthew Davidson
 6. Јордан Митев
 7. Balkan Sevdah
 8. Ensemble Lado
 9. Група Билјана
 10. Звонко Богдан
 11. Костадин Гугов
 12. Choir Jedesmal Anders
 13. Kitka Oakland
 14. The Pennywhistlers
 15. Yale Slavic Chorus
 16. A Cappellissimo
 17. Selyani Macedonian Folklore Group
 18. Есма Реџепова
 19. Марика Ставрева