Три години се љубевме

Три години се љубевме
лоша дума не рековме.
Зар не ти е жал бре либе, аман ли за мене,
јас да умрам сè заради тебе?

Твојта мајка песни пее,
а пак мојта солзи лее.
Зар не ти е жал бре либе, аман ли за мене,
јас да умрам сè заради тебе?

Тебе ти чукат тапаните,
а пак мене камбаните.
Зар не ти е жално либе, аман ли за мене,
јас да умрам сè заради тебе?

Тебе те носат на венчило,
а пак мене на носило.
Зар не ти е жално либе, аман ли за мене,
јас да умрам сè заради тебе?

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Чардаш - Три години се љубевме
 2. Сузана Спасовска - Три години се љубевме
 3. Влатко Миладиноски, Елена Ристеска, Зоран Џорлев - Три години се љубевме
 4. Зора Василевска - Три години се љубевме
 5. Серенада - Три години се љубевме
 6. Александар Сариевски, Радио студио Скопје - Три години се љубевме
 7. Борка Мамула - Три години се љубевме
 8. Ансамбл Панче Пешев - Три години се љубевме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Чардаш
 2. Сузана Спасовска
 3. Влатко Миладиноски
 4. Елена Ристеска
 5. Зоран Џорлев
 6. Зора Василевска
 7. Серенада
 8. Александар Сариевски
 9. Радио студио Скопје
 10. Борка Мамула
 11. Ансамбл Панче Пешев