Милка болна легнала

Зора зазорила,
сонце угрејало,
в' Милкина градина.
Милка не станува,
дворој да измети,
в' постела болна легнала.

Крај постела седи,
нејзиното либе,
со понада во раце.
Во левата дуња,
во десната прстен,
Милка да ја венчава.

- „Стани Милке, стани,
камбаните бијат,
за нашата венчавка“.
Милка ми станала,
и заплакала,
в' раце мртва му паднала.

Зора зазорила,
сонце угрејало,
в' Милкина градина.
Милка ми ја нема,
дворој да измети,
црна земја ја покрила.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Момо Николовски - Милка болна легнала

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Момо Николовски