Ај засвирете млади момчиња

Ај засвирете млади момчиња,
песна весела со душа и срце,
мерак имам jас со вас да запеам,
песна убава, песна македонска.

Мерак имам jас со вас да запеам,
песна весела, песна мераклиска,
песна весела, песна македонска.

Аj со мерак ќе ти засвириме,
и со мерак ќе ти запееме,
коj што пее зло не мисли,
тоа го велат и старите.

Моjата песна знаj сè ќе победи,
среќа љубов тоj во песна ќе претвори.
Среќен живот jас со песна поминав
со песна живеам, со песна ќе умрам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Виолета Томовска - Ај засвирете млади момчиња
  2. Група Сарај - Ај засвирете млади момчиња

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Виолета Томовска
  2. Група Сарај