Јас сум мома охриѓанка

Јас сум мома охриѓанка
измамена од љубов,
а сега сегде скитам
достојна за љубов.

А пред петнајс' години
бев млада како цвет,
а сега сегде скитам
достојна за љубов.

Кој и кој да минува
мене не ми е срам,
ќе одам да го барам
измамникот мој.

А вие мој другарки
немој да ми се смејте,
з'ш вие ушче не знајте
што значит љубовта.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл Билјана - Јас сум мома охриѓанка
  2. Емилија Ѓореска - Јас сум мома охриѓанка

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл Билјана
  2. Емилија Ѓореска