Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Ајде шана мана на кантарот

Ајде шана мана на кантарот
да ме бараш Веле зад амбарот
ајде да ми дојдиш на Велигден
на Велигден Веле, третиот ден.

Ајде да заиграш едно оро
едно оро Веле на сред село
ајде и да умрам не ми е жал
се' што носам Веле, се' е твое.

Ајде челината лаковани
Од Пандета, Веле, Шулинчето
ајде шегунчето навезано
од Смилета, Веле, Малинчето.

Ајде кошничето кадифено
од Сандрета, Веле, Новинчето
ајде и да умрам не ми е жал
се' што носам Веле, се' е твое.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл ресенчани - Ајде шана мана на кантарот

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл ресенчани