Ајде дали знаеш, паметиш Милице

Ајде дали знаеш, паметиш Милице
кога си бевме малечки, де
кога си бевме малечки Милице
ај кога се двајцата љубевме.

Ај кога се двајцата љубевме Милице
во чичовото градинче, де
во чичовото градинче Милице
ај кај шарените цвеќиња.

Ај кај шарените цвеќиња Милице
трендафил цвеќе цутеше, де
трендафил цвеќе цутеше Милице
ај на скутот ти ми спиеше.

Ај кога те тебе целував Милице
лице ти беше спотнато, де
лице ти беше спотнато Милице
ај од очи оган ти фрлаше.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Војо Стојановски - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 2. Никола Бадев - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 3. Круме Спасовски - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 4. Мишко Крстевски - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 5. Славе Велјановски - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 6. Наум Петрески - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 7. Пепи Бафтировски - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 8. Влатко Стефановски - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 9. Марас - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 10. Ансамбл чалгија - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 11. Mitan Project - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 12. Фолтин - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 13. Олга Сичан, Радио студио Скопје - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 14. Перун - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 15. Амира Медуњанин - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 16. Андријана Јаневска, Зоран Џорлев - Ајде дали знаеш, паметиш Милице
 17. Chalgia Sound System - Ајде дали знаеш, паметиш Милице

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Војо Стојановски
 2. Никола Бадев
 3. Круме Спасовски
 4. Мишко Крстевски
 5. Славе Велјановски
 6. Наум Петрески
 7. Пепи Бафтировски
 8. Влатко Стефановски
 9. Марас
 10. Ансамбл чалгија
 11. Mitan Project
 12. Фолтин
 13. Олга Сичан
 14. Радио студио Скопје
 15. Перун
 16. Амира Медуњанин
 17. Андријана Јаневска
 18. Зоран Џорлев
 19. Chalgia Sound System