Посеала баба

Посеала баба, до три зрна просо,
цицири, вицири, ци цу цу, до три зрна просо.

Се зачуди баба, како ќе ги жнее,
цинцири, минцири, ци цу цу, како ќе ги жнее.

Повикала баба, три села аргати,
се зачуди баба, што ќе ги наруча.

Ми се бркна баба в' десната пазува,
ми извади баба тригодишна вошка,
ми навари баба три казани чорба.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Танец - Посеала баба
  2. Нино Величковски - Посеала баба
  3. Јонче Христовски, Трпе Череповски - Посеала баба
  4. Афион - Посеала баба

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Танец
  2. Нино Величковски
  3. Јонче Христовски
  4. Трпе Череповски
  5. Афион