Коледица

Коледица, меледица
и по неа Василица.
Еднаш ни е во година,
како цвеќе во градина.

Коледе бабо, коледе,
дај ми едно костенче,
едно за мене,
едно за другарчето.

(Оваа коледарска песна се пее во Битолско.)

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Непознат изведувач - Коледица
  2. Ристана Николова - Коледица

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Непознат изведувач
  2. Ристана Николова