Митре Влао, тешко ранет

Митре Влао, тешко ранет,
им се моли на другари:
- Ој другари, мили браќа,
подајте ми дулбијата.

Да ја врла Вич планина,
да распула горе-долу.
Планините, долините,
и Баскарските Извори.

Да се проста со Костурско,
и со цела Македонија,
да се проста со Костурско,
и со цела Македонија.
Забелешка: Во спомен на Митре Панџаров - Влаот, македонски војвода.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Николина Кузмановска - Митре Влао, тешко ранет

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Николина Кузмановска