Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Зошто си ме мајко родила

Зошто си ме мајко родила, леле, ле
цел живот не си ме видела
ти си машко чедо створила, леле, ле
и на друг си радост мајко дарила
леле оф аман, леле, ле.

Херој биди мила мајко ти, леле, ле
што си среќна ѕвезда родила
јас ќе цветам мајко како сјај, оф леле
за мојот мила мајко роден крај
леле оф аман, леле, ле
за мојот мила мајко роден крај.