Заљубив едно младо девојче

Заљубив едно младо девојче
што ми беше несвршено
кај се најџвевме, се' си кажвевме
болки на срце што си имавме.

Нашата љубов беше неверна
што си ја ние либе имавме
јас да те љубам, да полудеам
заради љубовта што си ја имавме.

Бог да убие либе мајка ти
што те посврши за друго либе
колку е жално, колку е горко
јас да те љубам, друг да те земи.

Кога ќе умрам мори либе ле
ти на гробот мој либе да дојдиш
солзи да рониш, гласно да редиш
заради љубовта што ја имавме.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл ресенчани - Заљубив едно младо девојче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл ресенчани