Стани ми Ленче, отвори

- Стани ми Ленче, отвори,
цигаре да си запалам.
Цигаре да си запалам,
до две три думи да кажам.

- Не можам, лудо, да станам,
мајка ми седи до мене.
Мајка ми седи до мене,
не можам лудо да стаам.

- Земи ме Ленче, земи ме,
земи ме, не оставај ме.
Земи ме, не оставај ме,
не можам лудо без тебе.

Ако ме мене не земеш,
проклето, либе, да бидеш.
Проклето либе да бидеш,
сама ти век да векуваш.

(Друга верзија за крајот)

Кој се прво ожени,
тој тешко болен да легни.
Девет постели да смени,
и на десетта да умри.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл Билјана - Стани ми Ленче, отвори

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл Билјана