Собрале ми се сватови

Собрале ми се сватови
со девет рала тапани,
кумови одат на чело,
песни си пеат весело.
- Повелете, мили гости,
куќа ви е отворена.

Удрете силно тапани,
вивнете зурли до небо,
секој да чуе, разбере,
сè живо да се собере.
Пијте вино и ракија,
среќно и аирлија.

Наздравете мили сватови,
да ни се живи младите,
денеска свадба правиме,
а до година крштевка.
Рујно вино се налева
сè до капка се испива.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Влатко Миладиноски - Собрале ми се сватови

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Влатко Миладиноски