Ој ти моме, малој моме

Ој ти моме, малој моме
блазе си ти на душата,
што си спиеш при мајка ти,
при мајка ти, при татко ти.

Ами јаска, сам сиромав,
сам легнувам, сам станувам.
Сам легнувам, сам станувам,
на полноќ се разбудувам.

На полноќ се разбудувам,
малој моме побарувам,
Побарувам, не најдувам,
ал', перница прегрнувам.

Ал', перница заграбувам,
дробни солзи проронувам.
Дробни солзи проронувам,
чаша солзи наполнувам.

Чаша солзи наполнувам
ал' шамивче натопувам.
Ал' шамивче натопувам
на гради го исушувам.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл чалгија - Ој ти моме, малој моме
  2. Калдрма - Ој ти моме, малој моме
  3. Виолета Томовска - Ој ти моме, малој моме
  4. Прилепски еснафи - Ој ти моме, малој моме

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл чалгија
  2. Калдрма
  3. Виолета Томовска
  4. Прилепски еснафи