Од умот се поизгубив

- Од умот се поизгубив з' едно лично девојче,
пет години го милував,
па се страмев, па се срамев да ѝ речам.

Оди мајко проговори, скришем, скришем да ѝ речиш,
оди мајко проговори,
скришем, скришем, скришем, скришем да ѝ речиш.

- Збогум синко, мили синко, јас ќе одам да ѝ речам.
Добро јутро мила ќерко.
- Дал бог добро, дал бог добро стара мајко.

- Син ми ќерко те милувал па се срамел да ти речит,
син ми ќерко те милувал,
па се срамел, па се страмел да ти речит.

- Кога син ти ме милувал, заш не казал од порано?
Кога син ти ме милувал,
з'ш не кажал, з'ш не кажал од порано?

Сега си сум посвршено з' едно лично ергенче,
сега си сум посвршено,
за едно лично, з'едно лично охриѓанче.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Ансамбл Билјана - Од умот се поизгубив
 2. Ансамбл чалгија - Од умот се поизгубив
 3. Наум Петрески - Од умот се поизгубив
 4. Македонски мерак - Од умот се поизгубив
 5. Борче Крстески, Грозда Стоева - Од умот се поизгубив
 6. Марјан Коцев - Од умот се поизгубив
 7. Група Сарај - Од умот се поизгубив
 8. Охридски трубадури - Од умот се поизгубив

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Ансамбл Билјана
 2. Ансамбл чалгија
 3. Наум Петрески
 4. Македонски мерак
 5. Борче Крстески
 6. Грозда Стоева
 7. Марјан Коцев
 8. Група Сарај
 9. Охридски трубадури