Немам мило, немам драго

Немам мило, немам драго,
нит' пак сакам ни да знам,
како бродот без кормило,
ќе си скитам по светот.

Ќе си скитам јас езера,
без надежи, без љубов,
дури јас не си го најдам
денес мојот студен гроб.

По полиња, по горите,
кај ќе стигнам, ќе спијам,
ќе се влечкам по тревите
и по полските цвеќа.

Ќе се качам на Венера,
на најсветлата ѕвезда,
ќе ѝ кажам јас на неа,
што сум патил по светот.

Ќе се качам в' парахода
и ќе викнам с' голем глас:
„Збогум мила, збогом драга,
јас ќе одам далеку“.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Охридски трубадури - Немам мило, немам драго
  2. Лихнидос - Немам мило, немам драго
  3. Деспина - Немам мило, немам драго

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Охридски трубадури
  2. Лихнидос
  3. Деспина