Маж ми е генерал

Маж ми е генерал
шеесет годишен, стар,
стар и подгрбен е тој,
незгоден за љубов.

А јас сум млада мома,
шеснајст годишна сум,
во светот на младоста,
достојна за љубов.

Во Струга на балот,
јас ќе се заљубам
во еден млад офицер,
достоен кавалер.

И с' него целата ноќ
ќе спијам во раскош,
тој ќе ми дари цвеќа
и прва целувка.

О боже, мили боже,
дал' ќе сврши тој бој,
да ми се врати тој
и вечно да е мој?

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Цар Самуил - Маж ми е генерал

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Цар Самуил