Кучињата лаат, пазарџии идат

Кучињата лаат, пазарџии идат
пуштај ме, бела Митро да с'јодам.

Тие кучиња од вечер лајат,
приседи калеш Димчо до мене
прикрши рамна снага Митрина.

Петлите пеат, зора се зори
пуштај ме бела Митро да с'јодам.

Тие се петли, петли лажовни,
приседи калеш Димчо до мене,
прикрши рамна снага Митрина.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Ансамбл ресенчани - Кучињата лаат, пазарџии идат

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Ансамбл ресенчани