Елено ќерко, Елено

Елено ќерко, Елено,
ти една на мајка,
што стоиш ќерко, што мислиш,
што книга пишуваш?

На кого ќерко, на кого,
книга ќе испраќаш?
- Испраќам мајко, испраќам
до градот Едрене.

Едрене мајко, Едрене
на моето либе,
да купи мајко, да купи
за мене капела.

Капела мајко, капела
од триста гроша
да носам мајко, да носам
на ден за Илинден.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Кевсер Селимова, Ѓорѓи Желчевски - Елено ќерко, Елено
 2. Анка Гиева - Елено ќерко, Елено
 3. Ансамбл Билјана - Елено ќерко, Елено
 4. Атина Апостолова - Елено ќерко, Елено
 5. Распеани стружани - Елено ќерко, Елено
 6. Даниела Калаџиска, Пијано бар - Елено ќерко, Елено
 7. Дертум - Елено ќерко, Елено
 8. Петранка Костадинова - Елено ќерко, Елено
 9. Елена Велевска - Елено ќерко, Елено
 10. Пајтон - Елено ќерко, Елено
 11. Штипјани - Елено ќерко, Елено
 12. Тип-топ - Елено ќерко, Елено
 13. Томче Симовски - Елено ќерко, Елено
 14. Гарабет Тавитјан, Гарабет Тавитјан Јр., Диран Тавитјан, Масимо Савиќ - Елено ќерко, Елено
 15. Раде Шербеџија - Елено ќерко, Елено
 16. Непознат изведувач - Елено ќерко, Елено
 17. Непознат изведувач - Елено ќерко, Елено
 18. Влатко Стефановски - Елено ќерко, Елено
 19. Кајда - Елено ќерко, Елено
 20. Ансамбл Лоле - Елено ќерко, Елено
 21. Mitan Project - Елено ќерко, Елено
 22. Ethnusiasm - Елено ќерко, Елено
 23. Yvette Holzwarth, Мирослав Тадиќ - Елено ќерко, Елено
 24. Амира Медуњанин - Елено ќерко, Елено

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Кевсер Селимова
 2. Ѓорѓи Желчевски
 3. Анка Гиева
 4. Ансамбл Билјана
 5. Атина Апостолова
 6. Распеани стружани
 7. Даниела Калаџиска
 8. Пијано бар
 9. Дертум
 10. Петранка Костадинова
 11. Елена Велевска
 12. Пајтон
 13. Штипјани
 14. Тип-топ
 15. Томче Симовски
 16. Гарабет Тавитјан
 17. Гарабет Тавитјан Јр.
 18. Диран Тавитјан
 19. Масимо Савиќ
 20. Раде Шербеџија
 21. Непознат изведувач
 22. Влатко Стефановски
 23. Кајда
 24. Ансамбл Лоле
 25. Mitan Project
 26. Ethnusiasm
 27. Yvette Holzwarth
 28. Мирослав Тадиќ
 29. Амира Медуњанин