Еј мори Ленче, младо фиданче

Еј мори Ленче, младо фиданче, еј аман
што си бре Ленче расплакано јамди аман
оф аман, аман, што си бре Ленче плакано
оф аман, аман, да не си болно легнало?

Да не ти друшка завиде Ленче, еј аман
на твојта снага мермерна Ленче јамди аман,
оф аман, аман, на твојте очи черешови
оф аман, аман, и на твојта Ленче личота?

Да не те татко сретнало Ленче, еј аман
со друго либе в' темница Ленче јамди аман
оф аман, аман, низ тие тесни сокаци,
оф аман, аман, низ тие тесни сокаци?

Ниту ми друшка завиде, лудо еј аман
ниту ме татко искара, лудо јамди аман,
оф аман, аман, туку ми се либето посврши
оф аман, аман, за мојта верна другарка.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Анка Гиева - Еј мори Ленче, младо фиданче
  2. Борче Крстески, Грозда Стоева - Еј мори Ленче, младо фиданче
  3. Драган Мијалковски - Еј мори Ленче, младо фиданче

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Анка Гиева
  2. Борче Крстески
  3. Грозда Стоева
  4. Драган Мијалковски