Добро ми дошле сватовите

Добро ми дошле сватовите
кое добро ми носите?
Ваша ќерка, ваша внука,
а на мене мила снаа.

Ајде, ајде да се напиеме,
рујно вино, лута ракија.
Да сме среќни и весели,
до година на крштевка.

Добро ми дошла невесто, еј,
дали жалиш за мајка ти?
Добро ми дошла невесто, еј,
дали жалиш за татко ти?
Дали жалиш мило братче,
или жалиш мила сестра?

Ајде, ајде да се напиеме,
рујно вино, лута ракија.
Да сме среќни и весели,
до година на крштевка.

Ај сите оро да заиграме,
лесно оро да се вие.
Силна песна да се пее,
в' срце радост да се лее.

Ајде, ајде да се напиеме,
рујно вино, лута ракија.
Да сме среќни и весели,
до година на крштевка.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Вера Ивковиќ - Добро ми дошле сватовите

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Вера Ивковиќ