Маре мори Маре

- Маре мори Маре
а што бело переш.
А што бело переш,
а што црно носиш.

Дали мајка жалиш,
или стари татко?
Или си го жалиш
твојто прво либе?

- Ниту мајка жалам
ниту стари татко.
Туку си го жалам
мојто прво либе.

Војник ми отиде
време три години.
Коњот му се врати,
а него го нема.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. МРТВ - Маре мори Маре
  2. Акустико бенд - Маре мори Маре

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. МРТВ
  2. Акустико бенд