Лична валандовчанка

Една мома калеша,
што ја сретнав в' младоста,
уште не ме остава,
да ја сетам радоста.

Очи бистри, Дојрански
уста, зрела калинка,
лична Валандовчанка.

Јас ја љубев искрено,
таа ми се заколна,
дека друг не ќе сака,
само мене до века.

Очи бистри, Дојрански
уста, зрела калинка,
лична Валандовчанка.

Јужен ветер в' косите,
рујно вино од желбите,
утеха ми остави,
љуби ги разделбите.

Очи бистри, Дојрански
уста, зрела калинка,
лична Валандовчанка.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Кирчо Поп Лазаров - Лична валандовчанка

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Кирчо Поп Лазаров