Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Кажи, кажи либе Стано

Кажи, кажи, либе Стано
што си замислена?
Дали руба немаш, Стано
или пари немаш?

Сè си имам, либе Димчо
само едно немам,
само едно немам, Димчо,
од срце порода.

Јас ќе одам, либе Стано,
во Солуна града
ќе ти купам, либе Стано,
дете позлатено.

Пусто да остане Диме
дете позлатено,
кога нема да ми каже
од срце: „слатка мајчице“.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

 1. Виолета Томовска, Наум Петрески - Кажи, кажи либе Стано
 2. Есма Реџепова, Предраг Цуне Гојковиќ - Кажи, кажи либе Стано
 3. Сузана Спасовска, Никола Костадиновски - Кажи, кажи либе Стано
 4. Анка Гиева - Кажи, кажи либе Стано
 5. Винка Еллесин - Кажи, кажи либе Стано
 6. Петар Гигов - Кажи, кажи либе Стано
 7. Мартин Вучиќ, Весна Гиновска - Кажи, кажи либе Стано
 8. Нина Спирова - Кажи, кажи либе Стано

Performers

See more songs featuring audio samples by:

 1. Виолета Томовска
 2. Наум Петрески
 3. Есма Реџепова
 4. Предраг Цуне Гојковиќ
 5. Сузана Спасовска
 6. Никола Костадиновски
 7. Анка Гиева
 8. Винка Еллесин
 9. Петар Гигов
 10. Мартин Вучиќ
 11. Весна Гиновска
 12. Нина Спирова