Macedonian Folk Songs Македонски народни песни

Давај ме мамо мори давај ме

Давај ме мамо мори давај ме
за тоа лудо младо бекријче.

Не можам ќерко мори, неможам,
болно е, лудо, младо женето,
пред седум, осум ќерко мори години.

Три деца ќерко мори тој има
четврто ќерко мори на срце.
I do not have a recording of this song. Do you? Help this collection by sending it to [email protected]. Thanks!